Hopp til innholdet

Villsvin

Innlegg fra arkivet – 18. november 2013

Da var en ny jaktopplevelse over. 4 dager med Villsvin, hjort og rådyrjakt i Tsjekkia er prøvd. Hadde et fantastisk fint opphold, hvor jeg fikk prøve nye jaktformer og lære nye jaktskikker. Turen ble arrangert av Svein Arne Helland, v/ Blåbyen jakt og fiske. Svein har knyttet tette band med sine Tjekkiske venner, og de er jevnlig i nordNorge for å jakte og fiske på våre arter.

En tidligere yrkesmilitær sammen med en av driverhundene, en Tysk JaktTerrier, vi kalte han bare Tyson da han ikke var noen puddel. Til høyre står eier og jaktguide Karel Kocourek og vommer gris. Hver morgen startet med oppstilling og hornmusikk, for å hedre felt vilt. På dagen var det drevjakt og postering, mens det på kvelden var jakt fra tårn. Drivjakta var en utfordrende jakt da dyrene kom i en voldsom fart i tett biotop. Beste jaktmetode var da å holde børsas klar, og kaste opp rifla med haglemetoden. På kveldene var mørket og lyd jegerens utfordring. Fikk under tårnjakta felt en fin galte på ca. 70 kilo.

Perfekt hodeskudd og ingen kjøtt til spille.

Under oppholdet ble det skutt ca 13 gris og 10 rådyr, noe som var normalt. Det største dyret som ble skutt var en gedigen galte på hele 160 kg. noe som ikke er blir gjort så ofte, en fornøyd Ronny på bildet under.

Siste dag av jakta ble det arrangert en seremoni med med hornmusikk og bål til ære for dyra. Takker alle for et fantastisk fint opphold og en spennende jakt, som kan anbefales til alle. Og ikke minst konemor som sendte meg avgårde, tusen takk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *