Hopp til innholdet

Norsk Pointer Dansk Dynasty Goyo

Reg: N.H.S.B. 2845187

Født: 16.06.2011

Mor: Dansk Dynasty Elsa N.H.S.B. 2724250

Far:  Semeghini Vladi LOI 03/26795

Oppdretter: Jan W. Van Haren, Nederland

Jaktprøveresultater: 3x1uk

Utstillingsresultater:  Very Good

HD status: A

Om Goyo

Jeg har med hjelp av Geir Roger Haganes hentet en ny pointer fra Nederland. Hunden er hentet fra kenel Dansk Dynasty v/Jan W. Van Haren, som oppdretter. Han er en litten oppdretter i europeisk målestokk, men har 18 avkom med jakt/utstiling championat. Geir Roger er ellers eier av tanta til Goyo, Dansk Dynasty Elka som ble 2 beste unghund av pointerne i 2010. Hun ble vinteren 2013 S NUCH

Vi håper Goyo skal bli en ny overskudshund, både på jakt, jaktprøver og som avelshund. 

Xavi og Goyo fant snart tonen, harmoni både inne og ute i hundegården. Men det kan til tider være tøft å være «store bror» når tassen vokner opp etter noen timer søvn, og klar for fight……

Goyo er nå 11 uker og veier 8,4 kg. Var hos veterinær for valpevaksine og en helsesjekk, alt ser bra ut. Tar han ellers med på små treningsturer med Xavi, synes han tar tak i terenget, og er ikke redd for noe.

Har vært i fugl, men det ser ut til at det er for tidlig for sekundering/stand. Har begynt med lett grunndresur, noe som ser ut til å gå greit(sitt før mat, sitt før vi går ut, kom til far+ros/godbit)

Gutten er nå 4 1/2 mnd. noe han feiret med å ta spikerstand på en flokk ryper. Når jeg kommer til letter rypene og Goyo følger friskt på. Han roses og vi kjører hjem…………dressur er i vente;)

 

Ellers har mora til Goyo, Dansk Dynasty Elsa vært i Belgia og gjort det svært bra på utstilling. Hun er nå Champion International de Beauté  & Champion International d’Exposition. Geir-Roger Haganes i Tromsø har tanta Dansk Dynasty Elka, hun ble for 2. uker siden NUCH, etter at hun ble premiert med 1 AK skog på Reinøya, på prøven til KJFF. Ikke værst til å bare være knappe 3 år, gratulerer.

Goyo Begynner selv å få et meget bra eksteriør, meislet pointehode, bra tannbitt og vinkling. Goyo beveger seg ellers svært bra i terenget og har en fin hodeføring i søk. Skal bli spennende å følge hans evne til å finne fugl,= viltskarp. Pappaen til Goyo, Semeghini Vladi, er International jaktchampion, avelschampion og har markert seg med å vinne alle de tre ulike prøveformene på jaktprøve i Italia. Føler at vi er i rute med det meste. Neste mål er å felle litt fugl for han, når snøen kommer hit til Tromsø(bør komme nå i november).

Goyo i stand, vi kan skimte 3 ryper i topp

På besøk hos veterinær, alt ok. 16,2 kg. Uredd og fin type

Tirsdag 9. desember fikk jeg min første tur ut med Goyo på jakt, med snø under beina. Det skulle bli ilddåpen for min nye importhund. Goyo er tydelig på jakt, selv om han ikke har de store slagene. Bruker vind og biotop på en flott måte, etter alder og erfaring, noe som gleder meg stort. Vi får oss en støkk på et kull ryper og fortsetter i den retningen. Goyo drar på i stand på en bakkekant, og jeg følger raskt på, ryper letter og jeg får felt en. En ny jeger er født! Det blir ettergang og ingen apport, men jeg får rost han med den felte fuglen. 

Vi tar oss en ny tur ut noen dager senere, i bitende kulde (-11) og et fantastisk blått lys. Resultatet: en stand, en støkk og en bistand som han løser ut. Søket er i dag ennå bedre enn sist, men med god kontakt. Får ikke felt noen fugl i dag. Goyo er snart 6 mnd. 

Gemytt, eksteriør og helse ser ut til å være på topp, og hjemme er det bare harmoni med med hundene. Skulle utviklinga fortsette, og kommende HD-røngen være god, er det meget mulig han blir brukt i avl til sommeren. Det har vært stor interesse blandt pointer folk om den nye importen, blir spennende!

Goyo 7,5 mnd. på trening i feb-2012. Tanta Dansk Dynasty Elka spikrer rypa, Goyo sekunderer og reiser på ordre. Formatet i søket begynner nå å bli stort nokk, og han finner bra med fugl. Poter og pels ser ut til å klare seg bra, ingen skader eller sår. Ting begynner å falle på plass!

Goyo er nå passert 15 mnd. og er stilt på en jaktprøve i høst, vi lyktes ikke å komme i fugel så ingen premie, men han gikk glimrende i 5 slipp uten noen minuser. Høstens jaktprøver har har ikke passet med min turnus på jobb, og jeg har ellers bare stilt min svigerfars P Jimrypas Tess i en VK-finale. Tess ble belønnet med en 2 VK finale da.

Jeg har ellers brukt Goyo på flere jaktturer i høst, flere fine fellinger på rype og orre er det blitt. Goyo har vist et glimrende søk, og er god til å tilpasse seg biotopen og bruk av vind. Dressuren må muligens strammes litt inn når fugl felles. Reis og sekunderings egenskapene er også bra. Mitt neste mål er å få han premiert på jaktprøve, når de starter opp.

Goyo ble i slutten av februar far til sitt første kull, det var den erfarne pointermannen Øysten Nilsen som brukte han på sin tispe Karacanis Chili. Han vant oppdretterprisen 2012 med denne hunden. For mere info se under blogg.

Goyo hentet sin første uk premie den 3.3.2013 på Ringvassøya/langvannet. Han ble belønnet med en 1 uk etter 2 fine fuglearbeid. Han hadde en stand til på rype men den gikk før dommer kom opp til hunden. Goyo har en meget god arbeidsmoral og er god på å spikre fugel. Han venter bestandig på fører før han tar fugel opp, noe jeg synes er en viktigt jaktegenskap.

Goyo er ikke med oss lengre. Vi mistet han dessverre svært ung. Han var en fantastisk hund hele familien var veldig glad i. 

Under finner dere Goyos stamtavle.