Hopp til innholdet

Norsk Elitehund Pointer Skipsfojordhønas Biff

 

Reg: 25441/04

Født: 23.07.2004

Mor: Kari-Mor 05112/99

Far:  Annahojs Texas S18849/97

Oppdretter: Wiggo Ditlefsen, Karlsøy

Jaktprøveresultater: 2x2uk, 1x1ak 

Utstillingsresultater: 1JK, 2UK, 1BK

HD status: Fri/B

Om Biff

Vår første hund het Mr. Biff og var en pointer. Navnet fikk han fra min fantasirike sønn Jacob. Pointeren er en stående fuglehund som regnes for en Engelsk rase, med røtter til Portogal, Spania, Frankrike, Italia og den Amrikanske linjen.  

Da jeg bosatte meg på Sørøya var tanken i første omgang at jeg skulle få meg en jaktkamerat, Biff ble min første jakthund og er fra godt premierte foreldre:

Mor: Kari-mor 051 12/99, (phi/Sally) hun er premierte med hele 14x1vk, og er kjent som en kanon viltfinner som jobber i god kontakt med fører/for enkelte irriterende god (Wiggo Ditlefsen).

Far: Annahojs Texas S18849/97(Firefall/Givens Isle-of-Jura). Svensk mester som har utmerket seg som en god prøve hund, både på høyfjell og skog(Eier: Mikael Kangosjärvi)

Mr. Biff ble tidlig tatt med i marka, og de første rypene ble felt for han da han var under 1/2 året gammel. Han hadde to stander/markeringer og jeg felte fugl i begge situasjonene, Biff fall apporterte rypene i begge tilfellene:

Oppdretter Wiggo Ditlefsen hadde med denne parringen håpet på tøffe hunder med gode viltfinner egenskaper, noe han fikk. Kullet er så langt godt premiert.  Jeg fikk hunden i oktober 2004, 8 uker gammel, med svært liten erfaring med hund/jakthund jeg begynte  å lese boka til Olav Skjetne: Den glade fuglehund. noe som ga meg mye å tenke på.

Her på Sørøya lå forholdene lagt til rette for å starte treningen med unghund, til tross får lite fugl 2005/2006 har vi vært heldig å fått mange fine fuglearbeid og fellinger. Det eneste jeg ikke fant på øya var et hundemiljø, dette til tross for at det er godt med engelsksettere og vorstere her. Dette resulterte i at jeg måtte ty til telefonsupport til hundefolk i Tromsø når jeg trengte veiledning. At Mr. Biff var en tøff og selvstendig hund som jeg begynte å jakte med tidlig, kan ha resulterte i at ikke fikk til den nødvendige dressuren og kontakten jeg skulle ønske, men jeg er desto rikere på erfarig.

Jeg la fort merke til at Pointeren hadde gode viltfinner egenskaper og en sykt bra driv, noe som til tider har resultert i litt stort søk. Kontakten til fører har bedret seg etter mye jobbing, og jeg føler at jeg har en hund med trøkk i, samt at han har en svært god måte å behandle fugl på. Jeg tror derfor han er klar for jaktprøvestart i AK, med gjeveste premiering. Biff er stilt 4 ganger i UK, og er premiert med 2×2 premie på disse. I AK hadde jeg en kjempesjanse til premie på Sennalandsprøven, men han klarte ikke å holde seg rolig nok da fugl gikk. Har jobbet mye med dette etter prøven, og gleder meg til at vintersesongen 2007 starter.

 

 

Grunnen til at jeg hadde lyst til å stille på hundeprøver var for å få tilbakemelding på hunden slik at jeg kan jobbe videre med de tingene som trengte justeringer. Det er også godt å møte andre som driver med hundesport slik at man får utvekslet erfaringer, og komme i kontakt med nye naturglade mennesker og hunder.

Dette bildet er tatt første jakt- sesongen sep. 2005. Mr. Biff er her 13 mnd. gammel. Jeg jaktet den første tiden med langline slik at jeg letter skulle kunne få kontroll på ro i fugl. Det er da en fordel at man da har en annen som skyter, slik at man kan konsentrere deg om reis og ro. Det ble felt 18 fugl det første året. I år(2006)har jeg felt 38 ryper for han…..

Vinteren 2008 flyttet jeg etter min familie som hadde bosatt seg i Spania. Jeg hadde muligheten til å ta med meg huden sørover, men hadde håpet på å slippe dette. Jeg kontaktet oppdretter for å høre om han hadde muligheten eller viste av noen som kunne tenke seg å låne Mr. Biff en tid fram over.

Han ba meg kontakte Per Anton Berg som hadde god kjennskap til hundelinja. Han har videre svært lang og bred erfaring , med fuglehunder og jaktprøver. Etter et kjapt møte sa han seg villig til å passe hunden samt trene med den for ev. å stille den på jaktprøve. Det viste seg fort at fører og hund fant kjemien, noe som resulterte i en 1AK på Arnøyprøven, april 2008

 Premie: 1AK

Dommer: H. Hansen

Starter ut i utmerket fart og stil. Bruker vind og terreng på en utmerket måte. Moderer seg senere noe. Senere blir søket utmerket. Finnes i intens stand. Reiser ryper presist og djervt. Er rolig i oppflukt og skudd. Utreder OK. Apportbevis. En sterk hund på et meget tung føre tildeles idag 1 pr. AK.

Tid: 60

Karakterer: 5,4,5,6,4,4,4

 

Biff ble den 21 juni 2008 Norsk Elitehund. NordNorsk pointertreff er flyttet til Målselv, nærmere bestemt i Grønnlia hos Åge og Solvei Rismo. Her fikk dommeren se den maskuline pointer gutten, og ble tildelt en 1BK. 3x hurra for all hjelp!

Biff og Jacob på Sørvær i 2004

Biff og Jacob på Karlsøya i 2008

Torfinn Hammari  fra Alta kontaktet meg litt før jula 2008 hvor han ønsket å bruke Biff i en parring med sin Ham-Nutens Sarri.Torfinn er innehaver av Ham-Nutens  oppdrett. Både Biff og Sarri har sine linjer fra Phi til Arne Ottem, som har vært en av de mest suksessfule linjene i norsk avl. Jeg håper at disse linjene skal forsterkes med denne parringen. Jeg hadde ikke anledning til å ta valp fra dette kullet pga. opphold i utlandet, ønsker Torfinn og valpekjøperne lykke til.

Det ble født 5 rakkere og en tispe (2 valper ble dødfødt) den 24.02.2009.

Mandag den 6. april 2009 tok jeg den svært vanskelige avgjørelsen om å kvitte oss med Biff. Fred måtte være med han!

Minneord

Kjære Mr. Biff vi savner deg enormt mye. Du kan ikke beskrives. Du var den beste hund på jord. Du var  helt perfekt og like søt som konfekt! Kommer aldri til å glemme deg.  Hjertlig hilsen

Jenny & Jacob

Biffs stamtavle