Hopp til innholdet

NM Vinter 2024

NM Vinter 2024 på Andenes er nå over, og her kommer jeg med et lite reisebrev.

Vår pointer Storlifjellet’s DN A Anton har startet sesongen med flotte VK premier, og hadde en god sesong bak seg i 2023. Han var dermed tatt ut til å representere NM-laget for pointere. Han skulle, sammen med Pointer Storskartinden’s B Itza og Ørntua’s J Mauk og reserve Sofietoppen’s Assu, kjempe mot de beste hundene i de andre rasene, blant stående fuglehunder. NM-tittel for beste lag skulle kåres. 

Fra venstre: Anne Maj, Kokken, Ronny og Marita. Foto og lagleder var Ulf Johansen

Hele laget leverte en svært god konkurranse, og Anton fikk 19 poeng, noe som var av de høyeste poengsummene blant deltakerne. Pointerlaget leverte til sammen den høyeste poengsummen og var den moralske vinneren av NM Lag. En teknisk svikt av arrangøren Harstad & Vesterålen Fuglehundklubb førte til at vi ikke vant. Pistolen som var levert ut til oss var defekt, og tellende fuglearbeid ble ikke godkjent når det ikke kunne skytes. Jeg leverte inn en muntlig formell klage til arrangør, men resultatet kunne ikke endres. Vi gratulerer Breton-laget med seieren! Og Turbekken’s Bianca og Ivar Rødsjø som individuell Norges mester.

NM individuelt startet dagen etter og Anton kvalifiserte seg videre til semifinalen. I semifinalen leverte han et fint fuglearbeid med reis, men på slutten av dagen sprakk han og sprang etter noen ryper. Dermed røk finaleplassen. NM ble ikke den store suksessen, og vi hadde mye stang ut. Foruten det sportslige så hadde vi et fantastisk opphold på Andenes. Svensker, Nordlendinger, Finnmarkinger, Trøndere og Søringan fikk kjørt seg sosialt med oss. 

Vi hadde noen fantastiske fiskemåltider, både laget av kokken og ved 2 besøk til Lysthuset. Innehaver av Lysthuset heter Dag Ivar Lund. Han har en stor personlighet er tidligere et aktivt medlem av Kokkenes Mesterlaug. Dag Ivar kan i år feire 50 års drift, noe vi hedret han med. Gode ord, blomster og et ungdommelig kort ble overrakt siste kvelden vi besøkte Lysthuset. Takk for at du er en kriger og fagmann Dag. 

Lysthuset og eier/kokk Dag Ivar

Vi ble videre invitert til Inntrøndelag fuglehund klubb, har var det lokal spekemat, reker og store mengder GT. Ønsker å takke alle for et fantastisk fint og sosialt opphold under NM. Vi lover å komme sterkere tilbake

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *