Hopp til innholdet

Takker for et fint jaktår 2013

Innlegg fra arkivet – 31. desember 2013

Jaktåret 2013 har vært et flott jaktår, men mange overraskelser har dukket opp. Jeg har knyttet nye bekjetskaper innen hunde og jaktmiljøet. Jaktet på villsvin og hjort i utlandet, samt, elg, sel, rype, gås og predatorjakt her hjemme. Viltbestanden av de aller fleste arter er bra her i Troms, og fryseboksen er full av godsaker som skal nytes utover vinteren.

Vinteren 2013 startet med en suveren jaktprøvesesong med 3 x 1uk på min importhund Dansk Dynasty Goyo, og jeg var klar for vinterens høystatusløp i Sverige og Norge. Men slik gikk det ikke, under en luftetur i dårlig vær mistet jeg begge mine hunder. Ham-Nutens Xavi ble funnet etter 1 døgn, mens Goyo ble funnet omkommet under en gran etter 10 dagers leting. Er selv i dag svært lei meg over tapet, men gleden er at han ble brukt i avl av Øystein Nilsen i Bodø. Jeg har fra dette kullet sikret meg et avkom som jeg valgte å kalle Noah, han er en lovende unghund som jeg har stor tro på. Her er et par bilder som vekker gode jaktminner fra 2013.

Ellers gikk storviltjakta kjempebra i år, selv om jeg ikke fikk felling på Elgen. Vi var i år 3 generasjoner som jaktet elg samme, min kjære svigerfar, konemor og min sønn Jacob. Kjekt å kunne dele sine hobbyer med familien, bare det ikke blir for ofte!

Jeg og min sønn har vært relativt aktiv på skytebanen, og jeg har deltatt på mitt første skytterstvne selv om jeg ikke ble noen skytterkonge i år. Ellers har både sel, gås, orre, ryper og svin måtte bøte med livet. Fikk på slutten av sesongen en fantastisk bursdagstur av min kone, en jakttur til Tsjekkia hvor jeg jaktet villsvin og hjort. Fikk her felling på min første halallgris.

Jeg vil på slutten av årets siste blogg takke alle for fine: fiske, sopp, bær, jaktprøve, båt, måneskinn, nordlys og jaktturer. Sender videre en ekstra tanke til de av våre som er syk eller av andre årsaker ikke har det så lett. Godt nyttår, og skitt jakt i 2014.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *