Hopp til innholdet

Synvis

Kjært barn har mange navn; Tor Harald, Totto eller Synvis Nordin. Denne gang bruker vi kunsternavnet SYNVIS. Han er bygytt av rang, har seilt utenriks, og jobbet som sveiser. I dag er han kjent som Tromsøs og en av Norges mest kjente naivistiske malere. Den formelle utdanningen er livets skole og en god porsjon med DNA fra Gudbrandsdalen.

Synvis hjemme på Karlsøya, bilde: Yngve Olsen, Nordlys

Synvis har vært som en far for meg i 40 år, og er far til 2 av mine brødre. Adam og Ahmed, begge kunstnere på andre arenaer. Ønsker dere å høre/lese mer om Synvis er det bare å google eller lytte på min podkast med mamma.

I dag vil jeg reklamere og oppfordre dere alle til å besøke hans åpning av eget galleri i Tromsø, som ligger rett opp av Grand Hotell v/strandskille.

Her skal han stille ut nærmere 20 bilder, trykk og ulike kort. Her er det mulig å kjøpe seg kunst for alles pengebok (enten man er kong Salomo eller en fattigmann), men jeg oppfordrer det offentlige, større bedrifter og de med stort hjerte om å kjøpe de større verkene, slik at de kan nytes av publikum.  Et av hans mesterverk, Nordens Paris ble solgt til privat eie på Vestlandet, jeg hadde håpet det skulle få henge på Rådhuset eller på universitetet. 

Norden Paris, bilde: Yngve Olsen, Nordlys

Sylvis kanskje største mesterverk blir i morgen utstilt for første gang:: Krig og Fred. Bildet The Wall er videre et nytt bilde som har globalt format og er et mesterverk. Dere kan glede dere til morgens dagens åpning av galleri SYNVIS. Åpninga er Fredag 19.11.2021 Kl: 18:00. Jeg håper dere sikrer dere et bilde av han, for til våren blir to av hans mesterverk stilt ut på Nasjonalgalleriet og Nasjonalbiblioteket i Oslo. En av dem er Heksebrenning.

Hekse Brenning, bilde: Tromsø Museum

Jeg ønsker med dette Synvis alt godt, både som familie, venn og kunstner. 

Med vennlig hilsen Said Nordin

Artikkel publisert etter mitt innlegg:

https://www.nordlys.no/etter-forti-ar-med-pensel-apner-synvis-endelig-sitt-eget-galleri-i-dag/f/5-96-28905?fbclid=IwAR2uZsMHdAx-juMBvJ1Z16G06kB3K23I8YdltT4UfsHZKxQxkRiEiCn8chU

6 kommentarer til “Synvis”

  1. Svein-Ivar Pedersen

    En kunstner av rang. Stolt over å kjenne denne mannen !
    Anbefaler et besøk i hans galleri i Tromsø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *