Hopp til innholdet

Søta bror

Innlegg fra arkivet – 11. september 2014

I vinter hadde jeg en flott vintersamling og trening med pointereiere hos oss på hytta ved Ringvassøya. Etter samlinga ble jeg inspirert til å prøve meg på lavland med min unghund Karacanis Noah. Mekka for dette i norden, ligger rett utfor Enkjøping. Stedet heter Långtora og drives Amir fra Iran. Han har drevet Sveriges største og mest profesjonelle hundesenter, for stående fuglehunder i mer en 20 år. Søren Mulvad tok meg imot og kjørte noen økter på lavland med meg og Noah. Søren har svært mange meritter de siste årene, og vant bl.a både SM og Svensk Derby samme år. Derbyen vant han med Pointer Dano(DansNorsk), som eies/oppdrettet av Henry Espesett, kommer mere tilbake til den hunden.

Vi fikk kjørt oss skikelig på de fuglerike markene, selv om det var utfordrende med mye varme og lite vitring. Vi lyktes til tider svært godt. Som gammel fangstmann tok jeg med kvalkjøtt fra nord og fikk laget en fin avslutning på oppholdet  hos Søta bror.

Etter oppholdet var fokus på å stille på noen jaktprøver med mål om 1 UK, slik at vi skulle kunne kvalifisere oss til Norsk Derby. Veien ditt gikk ikke vår vei, stang ut flere starter. siste sjanse var å stille på Kongsvold for å kvalifisere seg. Her møtte jeg Henry Espesett som er en trollmann med hunder.

Jeg ble med ut på en trening for å kalibrere hode og føttene til min unghund, noe han tok svært kjapt på det varierende underlaget. Ivar Ellingsen hadde med seg en av de nye stjernene i UK, Jutevatnets Birk, han viste fort hvor skapet skulle stå, og vartet opp med flott fuglearbeid. Henry hadde med seg Dano som Søren har ført til Svensk vinner av Derby, en gutt med stor motor. Dano er videre far til Pointer Karacanis Testa Rossa, som Henry har ført til 1 UK, og har tatt over etter vår tidligere venn Geir Roger. Dano fikk sin første 1 AK og Birk fikk sin 5 første  1uk den helga.

Karacanis Harpa, eier/fører: Asgeir Heioar, Island

Noah startet svært godt på lørdag, men kom ikke for fugel. På kvelden hovnet han opp i brystet etter et stort rift som var sydd i brystet. Etter samtale med dyrlege valgte jeg å starte han på søndag, men måtte trekke etter 1 runde, da han hovnet opp og blødde fra kuttet. snipp snapp snute, så var den Derbyen ute. Heldig vis kom det andre svært gledelige nyheter fra oppdretter Øystein Nilsen. se link: Guldpokalen Videre ble Karacanis Harpa premiert med 1 uk og beste unghund på Island samme helg.

Karacanis Zita til Geir Roger vant gullpokalen i 2007, og sønnen Karacanis Tyra ( Karacanis Zita – Eidemlias Dano) e; Sverker Ørmin Gjentok bragden nå 2014. Gratulerer.

Jeg gleder meg på alle andres vegne, men håper på å komme sterk tilbake med min lille venn. Skitt jakt til dere alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *