Hopp til innholdet

Seljakt

Innlegg fra arkivet – 31. januar 2012

Jeg har tidligere skrevet litt om at fiske og fangst har vært min primærnæring i flere år. Det er derfor ekstra stas å nå ha dette til hobby. Tok i dag en snartur ut, med to venner på seljakt. Vi kjørte ut til Skarsfjorden på Ringvassøya, og la kursen med båt ut mot Skagøya og videre ut til Risøya, vest i havet. Her fant vi fort det vi lette etter, nemlig steinkobbe som er den vanligste selarten her på norskekysten. For å delta på seljakt i Troms, må det søkes fylkeskommunen om deltakelse(trykk her for mere info.). Det ble full klaff for alle mann, så nå blir det både biff og sveiver til middag, samt skinkåpe til mor, gusj korr ho glede seg!

Når vi er på tur er det selvsagt viktigt med mat og rett utstyr til jobben. Til denne jaktformen hører det hjemme med litt cowboymat. Er her i gang med bacon, pølser og bønner. Samt ramsvart kaffe.

Når vi skulle flå og skjære ut kjøttstykkene av selen hadde jeg anledning til å brife med litt «gammelt» utstyr fra ishavet. 2 flåkniver med selvlagde slirer, og en posjon historikk.

Jeg fikk videre tatt ilddåpen på min ny riggede Tikka T3 SV.

7 mm RemMag. Med nymontert GRS stokk. Børsa var nå mye bedre balansert, samt at rekylen ble mindre merkbar. Godt grep og super ergonomi, KANON!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *