Hopp til innholdet

Ny jakt- og fuglehundsesong

Innlegg fra arkivet – 5. februar 2014

Nytt år og nye muligheter til jakt, fiske, fangst  og jaktprøver med stående fuglehunder står forran oss. Hva 2014 vil høste oss er ikke sikkert, men viltbestanden er god her i Troms. Året startet med at jeg fikk fårespørsel om å delta på selfangst med Bjørne Kvernmo, på fangstskuta Selfangst. Svært fristende men det lar seg ikke gjøre   iht. jobb denne gang.


Vinterens prioritet blir å få min unghund Karacanis Noah premiert på jaktprøver, for stående fuglehunder. Mitt store mål er da en førstepremie, slik at vi blir kvalifisert til Norsk og Svensk Darby. Noah er en svært lovende unghund, og vi har bare «små» justeringer til før vi er klar til å vinne premier.

         Klubbmesterskap TFK 2014, Noah ble litt for rå på fugl!

Vinterens føre har ikke gjort det lett for oss som driver med hund, og da særlig trening av unghund. Det har i 6 uker vært is og skareføre i marka, noe som resulterer i såre føtter og vanskelig fugl. Nå håper vi på 1/2 meter med nysnø. Under dagens jakttur fikk jeg låne med meg Pointer Elka, mens min hund fikk æren av å gå fot i line på safari. Fikk en felling trass svært vanskelig fugl:

Årets første jaktprøve blir arrangert 15-16 feb. av KJFF med, Wiggo Ditlefsen som prøveleder. Prøven holder hus like ved hvor vi har hytta på Ringvassøya. Jeg har innvitert begge de siste kullene til Kennel Karacanis på valpesamling, dagene før prøven starter. Gleder meg til å se hvordan Noahs søsken og søskenebarn har utviklet seg. Får vi en premiert unghund da! Blogg etter samlinga kommer. Skitt jakt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *