Hopp til innholdet

Novemberryper

Innlegg fra arkivet – 2.-4. november 2012

Da var november måned startet, og dagene bærer preg av at mørketiden er på vei. Da er det greit å ha snø på bakken som lyser opp når vi skal ut på tur. Etter å ha sett bra med ryper før i år, gjelder det nå å finne dem på de rette plassene, siden de kan være litt sky og lunefull. Med vekslende temperatur, skareføre og vind fra sørvest, har jeg funnet rypene hvor de har gjemt seg i le for vind og vær. De har holdt til i fjellfoten med ur, storstein og småskog.

På fredag Gikk jeg en kort tur med pointer Ham-Nutens Xavi og Dansk Dynasty Goyo. Fikk 2 fine stander på dem begge, men fugl var sky når jeg skulle opp og skyte. Fikk meg en fin felling for Xavi som mestret forholdene godt:

På søndag Hadde jeg avtalt en jakttur med Geir Roger og pointer Dansk Dynasty Elka, som er tanta til min Goyo. Xavi fikk være hjemme med mor (trur han lurte seg i fotenden i senga til matmor).

Vi fant straks fugl, men de var ikke grei, først kom en enkel rype som hundene ikke klarte å spikre. Rett etter kom det 2 flokker på ca 30-35 fugl, som lettet på 300 meter fra oss. Etter en kaffe pause la vi om strategien og gikk etter etterliggere. Fikk se Goyo feste stram stilfull stand, med Elka i sekundering. Fikk en fin felling på enkeltrype som Elka opporterte, det lurer tvangsapport på Goyo til sommeren.

Vi så videre 5-6 ryper som lettet før vi kom på hold. Totalt en fin tur med mye vanskelig fugl, ekstra kos å få felling da.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *