Hopp til innholdet

Mamma

Min oppvekst har ikke vært som alle andres, den har vært rik på opplevelser. For å komme til bunns i mitt og mine foreldres liv, var vi nødt til å gå til kilden. Min mamma som jeg bare kaller Mona, hun er et eventyr av en dame, som fyller 75 år 16. august 2021. på min link under kan Dere høre hele opptaket, som ligger lagret på YouTube. Podcasten er lagd av min sønn Jacob Nordin Andresen, på Karlsøya 29. mars 2021. Opptaket er ikke klippet eller anonymisert.

Det er en rå og usminket skildring fra min mors liv om søken etter lyset, som hun fant i Nord-Norge, på selveste Karlsøya. En mengde med betydningsfulle personer, kultur, religion, destinasjoner, samt kjærlighet og død blir her fortalt. Podcasten skildres på et opptak som strekker seg over 10 timer. Har dere spørsmål eller tilbakemelding, er jeg glad om dere tar kontakt med meg. Litt fakta om min mor kommer etter bildeserien under.

Link til podcast :

https://www.youtube.com/watch?v=3MY4usvNXNY

Mona sammen med hennes pappa, Per Ove Nordin. Øvik 1996
Ove var 2 generasjon smed og hestehov slager. 

Min Mormor og Monas mor Frida, har selvfølgelig stor betydning for oppveksten til min familie. Frida var født på 20 tallet, og måtte tidlig ta ansvar for sine søsken, etter å ha mistet sin mor. Vi får høre om hard jobbing fra trange kår, til en “bauta” innen restaurant og serveringsbransjen. Frida hadde videre i noen år egen bistro i Stockholm. Som pensjonist oppfostret hun sitt barnebarn Linnea i 20 år. Det ryktes at hun var gift 5 ganger. Frida hadde nådeløs krav til arbeidsinnsats og kvalitet.
 • Mona ble født 16. august 1946 i Örnsköldsvik. Stjernetegn LØVE
 • Stor interesse for kunst: Sy, metallarbeid, veving, leire og nå i det siste rosemaling
 • Startet å jobbe på ærverdige Berns restaurang, som sigarett pike, og senere som servitør
 • Drevet alternativ butikk i Stocholm sammen med “Urtagubben” Harry Blom, han skal bety mye for Mona. Vi får høre rett mye om han i podcasten
 • Drevet egen helsekostbutikk på Karlsøya, Ommat Butikk i 3,5 år, Lakseslakteri i Hessfjord 3,5 år. Karlsøy kommune som helsearbeider på Hansnes sykehjem i ca. 14 år. samt litt strøjobber.
 • Vi får videre høre om en tragisk krybbedød til førstefødte barn og forsøk på mordbrann.
 • Mona forteller om sine 2 ekteskap, det første som var svært brutalt og det siste som ble en ny epoke i livet. Min mor er nå singel, men ikke alene.
 • Mona har haiket og reist rund i hele verden, dere får høre om en helt sinnssyk reise når hun skal haike til India, men ble stoppet i Pakistan under krigen der. Vi får videre høre om et lengre opphold på Ibiza på 60 tallet, samt hele Europa og Nord-Afrika.
 • Vi får høre om når de skal passe noen geiter i Sverige, for noen som skal på ferie. Gjeitene endte sine dager som konservert kjøtt, til familiens neste reise. Det ble selvfølgelig media oppslag, da eieren skulle ha sine dyr tilbake.
 • Mona reflekter over livet og og de følger hennes valg har ført med seg. Mona er nå en lykkelig bestemor på Karlsøya, helsa er Bobb Bobb, samt at hun lider litt av hoarding disorder og frykten for kjemitrails. Hun er stadig på reise; fly, bil, tog eller motorsykkel er hennes favoritter. Takk for den du er, KJÆRE MAMMA!

4 kommentarer til “Mamma”

 1. Jeg ble kjent med Mona – når vi slaktet laks i Dåfjord og Hessfjord. Hun var fin å smarbeide med – hun er en fantastisk kvinne. Har man først møtt henne – så vil man alltid huske ho. Mona jeg tenker ofte på deg og ønsker deg mange gode år framover! ❤️

 2. Blir so glad i hjarta for at du har gitt Mona – eineståande kjempar for det gode, di mor – ei so flott helsing! Ho vil alltid ha ein sterk plass innom meg 🌀
  Det var òg kjekt å bli oppdatert på heile familien. Alt vel til alle ❤️ og til lukka med denne dagen, flotte Mona 🌹

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *