Hopp til innholdet

Jakt- og matglede

Innlegg fra arkivet – 15.-18. september 2011

Dro denne helga ut på hytta sammen med Dag Håvar Hansen, for å prøve jaktlykken. Steinar Pedersen fra Senja hadde uka før rekognosert hvor rypene skulle ligge, og flere måtte dermed bøte med livet, bra jobba Steinar. Pointer Tya til Dag Håvar imponerte meg på fredag med  millimeter presisjon på fugl og djerv reis, se opp for henne på jaktprøver framover!

Fredagskvelden ble avsluttet med lun humor, rypebryst og dram.

Lørdags morgen kom min min kjære Julie ut for å prøve å felle sin første rype, men både ho og Dag H. hadde meldt seg inn i Greenpeace, etter flere fine fellinger e` æ bare støttemedlem no. Fin tur hvor alle hundene jobba bra. Pointer Goyo 3 mnd. gikk som en helt hele dagen, fin hodeføring, tæl og styrke, skal bli artig å følge han framover. Dagen ble avsluttet med atter et herremåltid.

Pannestekt sjø ørret, agurksalat, rømmedressing. og mandelpotet.

Fisken var en gave fra min venn Håvar Holmeslett, fisket i Mandalselva, takk.

Søndag ble avsluttet med en kort jaktur på Grønnlifjellet, hvor jeg førte hund og Julie brukte børsa (fylt med slangna krutt). Regn, tåke og passe surt i starten, vi så en del ryper, men de var til tider sky og hadde begynt å bytte klær til vinter drakt. Vi hadde en fin mulighet på orrhane og en rype i dag, men de fikk overleve med skrekken og tinitus. Takk for en super helg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *