Hopp til innholdet

Høstens første ryper

Innlegg fra arkivet – 13. september 2013

Rypejakta er årets høydepunkt for mange. Jakta starter 10. september og varer fram til 15. mars. Det er vanskelig å forklare spenningen og kjemien i samarbeid med hund og jeger, den må oppleves, og den er svært vanedannende. Jeg mistet min lovende unghund Goyo i vår og Noah er en sønn av han. Noah er 6 mnd. og virker som roligheta selv, stresser seg ikke opp av noe og er svært stødig i fugl, selv sin unge alder.

En god jeger sover når han kan.

Jeg hadde med meg min kjære konemor Julie på 1 jaktdag, vi fikk et fantastisk vær og greit med fugl. Ut på dagen møtte vi kjente indianere fra Dåfjorden; Oddvar og Robin. Kosa oss masser med røverhistorier og bålkaffe.

Dag 2 gikk jeg med jaktkamerat Geir Roger (han som sover), rypebestanden var da ganske dårlig, og det kunne virke som om rype er flyet høyt til fjells. Vi fikk oss allikevel 2 supre dager med flere fine fuglearbeid og fellinger. Siste natt på hytta fikk vi besøk av nordlyset, ja det ble reint romantisk.

En av Noah’s søstre heter Karacanis Arctic Light, og er solgt til USA. Hvor vi håper hun skal bli et godt tilskudd for rasen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *