Hopp til innholdet

Høst

Jakt 2021

Høst er synonymt med å høste, sanke, jakte og fiske. En litt rapport fra årets høst er følgende. Bærsesongen var ok på øyene rundt troms, med unntak av multebær. Sopp har vi slitt med å finne i noen større mengder, mens rabarbra og løpstikke vokser som ugress. Ellers har svigermor en flott liten urte og potet hage som det flittig brukes av under sesongen.

Når det gjelder fiske har aktiviteten vært laber, vi har vært berget med god boknafisk som ble hengt i vinter. Den har gledet mange lokalt, og var et høydepunkt under NM på Kongsvoll. Stor takk til Rita og Frode som åpnet hytta til tørste og sultne Trøndere, Senja og karlsøyværing på Hagaseter under NM. Dere er savnet i nord.

Karacanis Noah var startet på 2 jaktprøver i august, men ingen premie grunnet manglende fugl. Under NM var han i knallform, meget godt søk og i siste minutt i 2 runde fikk han stand på rype, men han ble litt for urolig etter det ble skutt, og han utgår. Vår nye unghund Pointer Anton ble da startet på Kongsvoll i et tungt terreng over jernbanen. Litt ungdommelig søk, men han fant ryper 2 ganger som han behandlet på en flott måte,. Han ble belønnet med en 2UK. Anton er stilt to ganger på jaktprøve og er premiert begge ganger.

Anton på jakt i Kautokeino

Rypejakta startet med konemor på Ringvassøya, lite fugl selv om det var gode forhold under klekkinga. Så det tegne til et magert år her. Men vi fikk fellinger for begge hundene. Noah er sikker som banken på jakt, og vår unghund har vist sitt store talent for å finne fugl. Det er felt godt med fugl for han under de første 2 ukene nå i høst. Spennende

Konemor på jakt

Etter en helg med jakt på kjent mark, fikk jeg æren av å dra med 2 Senjaværinger på jakt til Finnmark, nærmere bestemt i Kautokeino. Det ble en flott tur selv om snøen lå som et teppe da vi ankom. Venor gamme, mat, drikke og humor gjorde turen svært fin. Ryper ble det ok med, selv om det var langt mellom kullene. Men kullene er store og fine, vi satser på et godt år i 2022.

Takk til Tommy for husrom under det værste været. Stian og Rune imponerte med dyktige hunder og mange oppdrag til kokken. Det ble både Italiensk aften og fotball. Kanon tur med få skrammer.

6 kommentarer til “Høst”

  1. Så trivelig lesing, Said! Æ bare glede mæ te neste gang han Dennis og æ kan få være me dåkker på tur, og da helst skitur med isfeske 🥰

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *