Hopp til innholdet

En ny jeger er født

Innlegg fra arkivet – 6. desember 2011

Min pointer Ham-nuten`s Xavi har opperert ut en skrue fra et tidligere beinbrudd, og må nå ligge i ro 2-4 uker. Dette gir meg anledningen til å gi full fokus på vår nye stjerne, Pointer Dansk Dynasty Goyo. Mine tidligere to hunder har begge vært tidlig ute med å ta stand(5-6 mnd.), og gi fører anledning til å felle fugl.  Goyo har tidligere vist meg gode standinnstinkter, men kun på trening. Tok i dag med meg hagla til et terreng i sykkelavstand fra oss. litt gråvær, -1 og et tynt slør av snø, noe som burde gi oss mulighet for å finne fugl i skogsbelte lavt i terrenget.

Goyo jobbet bra fra vi starter, og er tydelig på jakt. Ikke de store slagene, men har en fin reviering og vindbruk. På slutten av dagen fikk han seg en støkk på et kull med ryper, han settes greit ned og får fortsette sitt fine søk i motvind. Han trekker an mot en bakkekant og fester stand, er rask å følge på. 6-7 ryper letter når jeg kommer til, og jeg får felt en av dem. Goyo logrer med hele kroppen og følger etter resten av rypene, en stolt fører finner til slutt rypa og roser den nyfødte jegeren. Litt av en god følelse 😉

Den siste veien ned til bilen ser vi 2 nye ryper ta til vingene, uten at vi er på hold.

Summen for dagen er over all forventning, og vi kan konstantere at den Sydeuropeiske pointeren er like tidlig utviklet som våre nordiske linjer.

Vi er med dette i rute, og skal ikke gjøre noe annet en å samle erfaring via jakt og trening fram mot jul.

Fikk ellers en morsom mail fra vår venn og fuglehunddommer, Øysten Overrein: http://www.boreme.com/posting.php?id=31574

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *