Hopp til innholdet

Dressur av jakthund

Innlegg fra arkivet – 27. mai 2012

En av de viktigste forutsetningene for å oppnå et godt resultat med våre jakthunder, er at vi har god kontakt. Hunden må like å være i vårt selskap, være oppmerksom og trives med å utføre øvelser sammen med oss. Kontakt oppnår vi ikke uten egen innsats, og må ofte trenes inn. Kontakttrening bør man starte med allerede på valpestadiet. Hunden ser opp til den som tar initiativ, og det er vi som skal starte og avslutte en aktivitet. Gjennom slikt arbeid er det vi som har lederskapet. For hunden er denne konsekvens en trygghet, og når vi jakter/trener i lag er det vi som bestemmer.

Når vi trener dressur på våre 4 beinte venner er det vanlig at vi bruker en forsterker under selve innlæringen. Vi kan velge mellom positiv eller negativ forsterkning. En godbit eller ros blir en positiv belønning. Mens en negativ forsterkning kan være ubehag eller ignorering.

Min erfaring med dressur av fuglehund er at det er greit å søke fagstoff via bøker eller web.innen området. Det er mange metoder vi kan bruke, og det gjelder å finne en dressur metode som både eier og hund er konfertabel med. Det å trene sammen med andre erfarne hundefolk sparer en også for mange feiltrinn. Vi er rimelig heldige i Tromsø område med kompetanse på ståendefuglehunder. Vi har to hundeklubber: Tromsø fuglehundklubb og Tromsø hundeklubb. Samt hundeskoler og kenneler som driver med kursing og dressering, både med og uten fugl.

Jeg skal ikke påberope meg å være en erfaren hundemann med fuglehunder. Jeg lærer nye ting vær dag, mye være takket det gode hundemiljøet i Tromsø. Så får vi se om vi kan høste frukter av sommerens trening til høsten!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *