Hopp til innholdet

Det går trått med elgen og rypa

Innlegg fra arkivet – 16. oktober 2013

Det har vært en hektisk høst for meg i år. Jeg har sammen med  med gode kokkekollegaer vært med å arrangere en stor matfestival. Festivalen heter SMAK og gikk av stabelen 18-22 september, og skal bli et årlig arrangement i Tromsø. For mer info. se: Smak Vi hadde et besøk på nærmere 30.000. publikum.

Elgjakta startet med 2 flotte fellinger av ei ku og en okse, med en total kjøttmengde på nærmere 500 kg som vi deler med grunneierne. Blir vel både biff, suppe og kjøttkaker av de herlige råvarene utover året.

Men etter de 2 fellinger var det brått slutt. Vi har 2 kalver igjen på kvota, men ingen dyr å se på lang tid. Elgbestanden i Karlsøy kommune er voksende, men vi har hadd en flukt av dyr fra vårt vald. Mulig at nedbeiting kan være en årsak! Jakta har ellers fungert svært bra, mye god mat og fin humor i laget. Steinar Bertelsen, årets skyttarkonge på laget har all grunn til å glise, ny børse og 2 flotte fellinger. Supert Steinar!

Under årets jakt var hele 3 generasjoner Andresen med på jakt, Min svigerfar svein Anton, min kone Julie og min kjære sønn Jacob Andresen Nordin. Nå har jeg bare en helg med jakt før jobben kaller, håper å få has på de siste kalvene før jakta er over.

Rypejakta startet i år bra med min nye unghund pointer Karacanis Noah, etter det har han for det meste vært på festival og elgjakt. En kompis av meg lurte på om jeg hadde kjøpt meg ny sporingshund. I dag tok jeg meg en ordentlig jakttur i rypefjellet på Ringvassøya, det var godt med snø og de første rypene møtte vi etter bare 5 minutter.


Noah er nå 7 1/2. mnd og han er en svært trivelig og pen hund. Det store søket har han ikke hadd, men han er på jobb hele tiden. I dag var den føste dagen hvor han tok for seg av terenget, og jaktet til tider svært bra. Fikk flere stander på rype og en orre, hvor jeg ikke klarte å felle fugl for Noah. En blanding av litt skjær fugl og dårlig skyting får ta skylden. På vei hjem tok jeg turen over en fjellrygg, hvor jeg klarte å felle 2 fjellryper, uten at hunden fikk det med seg. Han var svært glad og stolt over far, virket det som.

Takk for en fin tur kompis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *