Hopp til innholdet

Desemberryper

Innlegg fra arkivet – 19. desember 2012

Lirypa er en av våre 5 arter av ville hønsefugler, som tilhører familien skogshøns. Den kjente Skipsfjordhønas tilhører ikke denne familien. De 5 artene strekker seg fra den lille jerpa på knappe 1/2 kg. til storfugl, hvor hannene normalt veier 4-5 kg. Rypene li/fjell er tradisjonelt regnet som fjellfugl, men de tre andre; storfugl, orrfugl og jerpe regnes mere som skogsfugl.

Jeg har i år hadd et fint jaktår på rypa og orrfugl, bra med fugl på øyene i Troms, samt bedre skyteferdigheter en tidligere. Det har ikke manglet på jaktlyst hos meg eller hundene heller.

Desember 2012 går nå mot slutten og vi er i den mørkeste tiden med lite lys for å jakte, det er da ekstra kjekt å få fine fellinger for hundene i det blåe lyset

Nå som jeg har jaktet fra meg litt, og hundene har befestet sine kunnskaper. Skal jeg etter jul fokusere mere på trening fram mot vinterens jaktprøver. Det er da Goyo som blir prioriter i første omgang. Han har et stort potensiale som jeg håper vi får vist fram. Goyo er uk hund fram til sommeren 2013.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *