Hopp til innholdet

De myke verdiene er viktige

Innlegg fra arkivet – 15. september 2012

Etter 2 tøffe uker på jobb, var det godt å komme hjem til familie og rypejakta. Hadde et vist jaktsug da jakta startet noen dager før æ kom hjem. Første tur dro jeg sammen med jaktkolega Geir-Roger til Ringvassøya, vi fikk en fantastisk tur med de vakreste rammer, se selv:

Fikk en del fugl i sekken med, men de var ikke av den enkleste å få has på. Til dels sky og dårlig vittring, gjorde at hundene ikke lyktes helt i dag. Kaffekos og en blund på øye ble det ellers god tid til.

Ny tur og nye muligheter, dro sammen med svigerfar på en kort jakttur til en av øyene nord av Tromsø i dag. Vi traff på fugl med det samme vi gikk ut av bilen, men de var ikke noe samarbeidsvillige, og la på vingene før vi kom på hold. Jeg berget en fin situasjon hvor Pointer Tess og Goyo kastet seg i stand, fikk en fin felling på langt hold. Børsa ble levert til svigerfar som skulle prøve seg! Ble mye hull i lufta og mange tomhylser og bære på for han. Mulig eldre menn får de «myke verdier» når de når en viss alder…. Jeg synes ellers min import hund Goyo viste meget god arbeidsmoral og fornuftig søk. Han begynner å bli en stilfull pointer med gode stand og sekunderingskvaliteter. Ser lovende ut.

Jimrypas Tess-Antonætt har foruten svært gode jaktegenskaper, pluket mange fine premier i høst. Svein planlegger kull på henne ved neste løpetid, fram mot jul. Skal bli spennende å følge.

Blir ellers å stille Goyo på jaktprøve førstkommende helg her i Tromsø, med håp om premie. Har i den siste tiden lidd av premietørke på egne hunder. Fortsatt skitt jakt til alle.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *