Hopp til innholdet

Årets unghund og klubbmester

Vår unghund Anton hadde en meget god sesong i 2022, både på jakt og jaktprøver. Dette har resultert i at han 28. januar ble kåret til beste unghund i Midt-Troms Fuglehundklubb, for sesongen 2022. Anton er en viltfinner av rang, og har per 6.2.2023 en viltfinnerevne på 121.37 (noe som vist nok skal bety at han er dyktig, for de som liker statistikk). Dette har gjenspeilet seg på jakt, hvor vår unghund er dyktig til å finne fugl for felling.

Greipstad, Anton fant fugl i 2 omganger og leverte et komplet arbeid i siste slipp.

Bare uka etter kåringen, deltok vi på Klubbmesterskap i AK for Fuglehund Gruppa , til Tromsø hundeklubb. Anton leverte på ny fugl for far. Det ble totalt 7 hunder med tellende fugl og Anton var i dag den beste hunden. Han er dermed klubbmester i Fuglehundgruppa THK 2023. Vi håper dermed at vår unghund er klar for vinterens vinnerklasse.

Vinterens store mål er å kvalifisere seg til NM på Kongsvoll, inngangsbiletten er der 1. premie Høyfjell. Videre trenger vi en Eksellent på utstilling for å kunne bli Norsk Elitehund, to mål som burde være mulig å nå før sommeren. Stor takk til oppdretter Christian/Solfrid og mitt forbilde med hund, Svein Anton Andresen. Som dere ser så prøver vi å leve opp til navnet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *