Hopp til innholdet

10. september

Innlegg fra arkivet – 14. september 2014

10.september er datoen alle rypejegere ser fram til. Nye urørte kull og store forventninger til fine dager i fjellet, på jakt etter li og fjellrype. Før jakta startet var det kommet meldinger fra hele landet om gode tellinger og økende bestand. Jakta skulle i år startes på Vannøya med gode venner. Min jakthund Noah fikk i år ligge hjemme de første dagene, pga. en skade. Jeg skulle istede få låne søstra til min første jakthund; ho Skipsfjordhønas Texi. selv med rulator og dårlig hørsel fikk vi flere fellinger for henne. Takker for lånet Wiggo og Tom.

Mentor Per A. Berg kommer stadig med ny kunnskap til meg.

Rypebestanden på Vannøya var god, men uvær hadde samlet fuglen ned i skogbandet, der jaktet vi. Med raske skudd og gode hunder fylte vi opp bag limiten raskt begge dager. Min jaktkamerat Wiggo hadde gått over til miljøammo, noe han sleit med første delen av jakta, men det løste seg etter gode råd fra meg og Per A Berg.

Etter 2 fine dager i Skipsfjorden, skulle jeg på jakt med minn sønn Jacob og konemor Julie. Med base på hytta ved Skogsfjordvatnet lå atter 2 nye dager med jakt til rette. Dette skulle bli Jacobs første jakt etter rype med Jakthund. Jeg la hagla igjen på hytta for å ikke stikke meg fram. Dagen startet med flere stander på på kull og enkeltfugler, men felling lot vente på seg. Litt lett rype og lite jakterfaring gjorde starten litt seig, men så fikk Jacob sin første felling på en rype som han skaut på langt hold. Skal si vi ble glad og stolt over det. Vi kommer garantert å få flere fine turer sammen på jakt og tur i fjellet (kanskje eplet ikke faller langt fra stammen).

Vår jakthund Noah fungerte til tider svært godt til tross for sin unge alder, tror vi har fått oss en habil hund her. Takker alle for en fin start på jakta, så sees vi plutselig til fjells.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *