Hopp til innholdet

Trening og rypejakt

Innlegg fra arkivet – 25.-27. oktober 2011

Dro på jakt og treningstur sammen med begge hundene på sørndre del av Kvaløya, etter et stalltips fra en kompis. Kanon vær, 12 c , sol og bar bakke. Kunne man finne den hvite rypa her!

Etter 3 timer med intens jakt og nada spor etter rypa, satte vi kursen mot bilen, det ble en bomtur når det gjelder vilt i sekken.

Selv uten fugl fikk Goyo vist seg fram på en meget fin måte; stor søksbredde, 100% selvstendighet og fin bruk av vinden. Har stor tru på at denne karen skal bli en stjerne. Goyo er nå 4 1/2 mnd.

Torsdag`s morgen dro jeg på jakt med voksenhunden i «nabolaget» etter orrfugl, da jeg hadde liten tru på å finne rypa under 800m. i terenget. Gikk meg opp i ei bratt li hvor man skulle tru dem dyrket veistikker til hele Troms…..vi støkka etter kort tid opp 2 orrhaner på lang avstand. Etter å ha kommet over den verste tettskogen jobba Xavi fantastisk, men fuglen var lett, og vi fikk flere støkk  uten resultat. På slutten av turen fester pointer`n stand i ei bratt li og ut kommer en snykvit rype som jeg feller, og får apportert på kommando.

En flott 2 timerstur i nabolaget, hvor orren slapp med skrekken. Vi kommer tilbake! Kan ellers ikke huske en slik fin høst her i nord. Blir reint sentimental av vår vakre landsdel.

Dere ser Håkøya og Malangen i bakgrunn. Ut på tur aldri sur. Nå er det bare å vente på litt snø, så kommer fugl sku jeg tru.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *