Hopp til innholdet

Arnøya

Arnøya er ei øy i Skjervøy kommune i Troms og Finnmark. Arnøya er Norges 15. største øy. Det er fergeforbindelse fra Lauksundskaret på Arnøya til Nikkeby på Laukøya og Storstein på Kågen. Per 2021 var det ca. 300 innbyggere på øya. Øya har en mektig og til tider brutal natur. Det er ofte stengte veier og ras på vinteren. De fleste lever av fisk, enten den er viltfanget eller vokst opp i mærer. Turisme og havfiske er videre en viktig næring for flere.

Naturens fineste maleri

Denne helga hadde jeg meldt meg på treningssamling med Midt-Troms Fuglehundklubb på Arnøya, med base på Lauksletta. Alexander Fjellstad sto for arrangementet. Her skulle vi bo hos vertsskapet: Jan, Elisabeth og Elin. Du skal lete lenge etter et bedre sted å booke inn. Fantastisk husmannskost, hjemmelaget pålegg og brød, gode historier og lokal forankring, gjør et opphold på Lauksletta Overnatting til et minnerikt besøk. Anbefaler alle til å ta en ferie her.

Elin, “Katti”, Jan, Elisabeth og meg. Takk for matentale hørere med etter et nydelig måltid med tørrfisk og boknafisk. Til dessert var det kakebord. Jan serverte videre mange gode historier om min svigerfar og tok oss ut å se et fantastisk nordlys.

Øya er kjent for sin rike bestand med hare og rype, og dette var grunnlaget for en treningshelg for medlemmene i Midt-Troms fuglehundklubb. Klubbens leder Christian Sletbakk, Alexander Fjellstad og Solfrid Ramberg hadde lagt opp til godt organisert trening, og fine sosiale rammer. Vi var delt opp i 4 partier, som skulle trene i ulike terreng på øya. Det var godt med rype i alle våre terreng, og alle hunder kom for fugl. Vår lille Anton har nå utviklet søket og selvstendigheten, samt at han er meget god på å finne ryper. Det ble mange fine situasjoner i helga, og jeg tror vi stoppet når hundene var fornøyd/på topp.

Jeg ønsker å takke alle for et fantastisk opphold, vi opplevde nordnorge på sitt beste denne helga. Jeg ble kjent med nye flotte mennesker med jakthund som hobby. Stor klem til vertskapet, dette var topp.

5 kommentarer til “Arnøya”

  1. Takk førr flott helg Said 😀men det er Midt-Troms Fuglehundklubb og ikke Nord-Troms som hadde samling 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *